Wersje kompatybilne
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêijoa
- 3 c. chá de sal
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g vinho branco
- 300 g água, mais q.b. p/ demolhar
- ½ cubo de caldo de marisco
- 800 g posta de pescada
- 1 folha de louro
- 1 pitada de pimenta
- 200 g camarão c/ casca
- 25 g farinha tipo 65
- 20 g coentros cortados em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1724 kJ / 413 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massada de lulas
35 Min
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Lulas guisadas
50min
Amêijoas com molho cremoso
2h 30 min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Arroz de lulas
1h
Raia com molho de pitau
45min
Raia alhada
40min
Polvo à moda do Minho
50min
Choquinhos salteados com batata a murro
1h
Polvo à lagareiro
1h 30min
Amêijoas à Bulhão Pato
2u. 40min