Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g água
- 50 g vinagre
- 1 ½ c. chá de sal
- 6 ovos
- 30 g coentros
- 35 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g bacon em cubos
- 50 g vinho branco
- 800 g favas descongeladas s/ casca e s/ pele
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1430.2 kJ / 341.8 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 808.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ervilhas com ovos escalfados
40min
Sapateira na casquinha
30min
Farófias com creme de limão
40min
Arroz de míscaros
25min
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35min
Açorda de perdiz
1h 20min
Ervilhas com ovos escalfados
1h
Favas com chouriço
45min
Caril de couve-flor
35min
Favas guisadas
50min
Bacalhau gratinado com couve
1h 35 min
Arroz de grelos
45min