Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 顆 鹹蛋
- 15 克 蒜頭
- 20 克 油
- 400 克 苦瓜 ,去內膜,切片(約1公分)
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 蠔油
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 米酒
- 20 克 水
- 1 枝 蔥 ,切段(約1公分)
- ½ 根 新鮮紅辣椒 ,切段(約1公分)
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 1464.5 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Błonnik
- 13.9 g
- Sód
- 770.6 mg