Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 牛肉絲
- 15 克 米酒
- 25 克 醬油
- ½ 茶匙 太白粉
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 10 克 蒜頭
- 10 克 薑 ,切片
- 15 克 油
- 150 克 牛蒡 ,去皮切絲
- 15 克 水
- 5 克 蠔油
- 10 克 糖
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,去籽切絲(長約5公分)
- ½ 茶匙 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 2677.2 kJ / 640.4 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 117.6 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1687.4 mg