Maccheroni al ferretto con ragù calabrese

Maccheroni al ferretto con ragù calabrese

4.8 32 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Maccheroni
  • 250 g di acqua
  • 500 g di semola rimacinata di grano duro
  • ½ cucchiaino di sale
Ragù calabrese
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 peperoncino rosso piccolo
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
  • 150 g di carne di manzo taglio muscolo a tocchetti (2 cm)
  • 150 g di carne di maiale magra, a tocchetti (2 cm)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di passata di pomodoro
  • 80 g di concentrato di pomodoro
  • 1 foglia di alloro secca
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino raso di zucchero
  • 150 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm)
Terminare la preparazione
  • pecorino o Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 728 kcal / 3048 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 31.1 g
Węglowodany 74.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 1663.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...