Risotto au safran à la milanaise

Risotto au safran à la milanaise

4.4 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Le bouillon
  • oignons coupés en deux
    2
  • carottes coupées en morceaux d'1 cm
    2
  • branches de céleri émincées
    2
  • d'eau
    1500 g
  • os à moelle de bœuf
    4
  • feuille de laurier
    1
  • de plat-de-côtes désossé et coupé en dés de 2 cm
    500 g
  • de gros sel
    2 c. à soupe
  • de pistils de safran (0,3 g)
    3 pincées
    3 g de safran en poudre, (0,3 g)
Le risotto
  • d'échalotes coupées en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de riz spécial risotto type carnaroli
    400 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de bouillon
    900 g
  • de beurre froid, coupé en dés
    50 g
  • de fromage grana padano râpé finement
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 528 kcal / 200 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...