Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le bouillon
- 2 oignons, coupés en deux
- 2 carottes, coupées en morceaux d'1 cm
- 2 branches de céleri, émincées
- 1 feuille de laurier
- 500 g de plat de côtes, désossé et coupé en dés de 2 cm
- 1500 g d'eau
- 4 os à moelle de bœuf
- 2 c. à soupe de gros sel
-
3
pincées de pistils de safran (0,3 g)
lub 3 g de safran en poudre
Le risotto
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 900 g de bouillon
- 50 g de beurre froid, coupé en dés
- 80 g de fromage grana padano, râpé finement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 200 kJ / 528 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux asperges
45min
Polenta tessinoise
45min
Risotto aux cèpes
30min
Fougasse aux olives
2u. 20min
Risotto aux asperges
35min
Focaccia au romarin
2u. 20min
Risotto milanais au safran
30min
Risotto (Escale gourmande)
30min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto au safran, pecorino et tomates
30min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Risotto aux morilles
45min