![Risotto au safran à la milanaise Risotto au safran à la milanaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CDAEE0EB-528F-4677-95A1-65377CD6CFA8/Derivates/9bab23e7-7c56-4004-8f14-c0d983e3a5da.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le bouillon
- 2 oignons, coupés en deux
- 2 carottes, coupées en morceaux d'1 cm
- 2 branches de céleri, émincées
- 1 feuille de laurier
- 500 g de plat de côtes, désossé et coupé en dés de 2 cm
- 1500 g d'eau
- 4 os à moelle de bœuf
- 2 c. à soupe de gros sel
-
3
pincées de pistils de safran (0,3 g)
lub 3 g de safran en poudre
Le risotto
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 900 g de bouillon
- 50 g de beurre froid, coupé en dés
- 80 g de fromage grana padano, râpé finement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 200 kJ / 528 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto au safran, pecorino et tomates
30 Min
Risotto au safran de Mund
45 Min
Rösti bernois
40 min
Risotto milanais au safran
30 Min
Fondue suisse moitié-moitié
30 Min
Vitello tonnato
25h 30 min
Risotto
30 Min
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Cake imbibé au citron
1h 30min