![Artichauts à la romaine Artichauts à la romaine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/211001B2-11A2-4F94-B02B-8BFCC1CB858D/Derivates/083A16DA-C4B3-4C1D-A488-84D39EFAFE3D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 artichauts
- 1 citron
- 1 bouquet de persil frais, dont les feuilles sont lavées et séchées
- ½ - 1 gousse d'ail
- 1 pincée de sel
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de vin blanc sec
- 300 g d'eau
-
½
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 1 c. à café rase de bouillon de légumes en pâte, fait maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artichauts à la romaine
50 min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45min
Pommes de terre en robe des champs
30 min
Asperges sauce romesco
45min
Asperges et hollandaise au yogourt
30 min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 Min
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10min
Chou-fleur vapeur
20 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 Min
Brocoli vapeur (250 g)
15 min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50 min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 min