Pâtes à la norma

Pâtes à la norma

4.3 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • 120 g d'oignon (1 gros oignon), coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 70 g d'huile d'olive
  • 800 g de tomates mûres coupées en morceaux
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • ½ c. à café de sel
  • 800 g d'aubergines lavées, équeutées et coupées en tranches d'1 cm
  • 1200 g d'eau
  • 350 g de pâtes sèches fantaisie (rigatoni, conchiglioni, penne)
  • sel
  • 35 g de pecorino râpé
  • poivre moulu
  • 2 c. à soupe de feuilles de basilic frais
  • 35 g de pecorino râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 2121 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...