Curry d'agneau aux aubergines

Curry d'agneau aux aubergines

4.1 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en 4
    120 g
  • gousses d'ail coupées en 2
    3
  • de gingembre frais pelé et coupé en 4
    30 g
  • de beurre
    30 g
  • de pâte de curry indien
    2 c. à soupe
  • d'épaule d'agneau désossée coupée en dés de 2 cm
    600 g
  • d'aubergines (2), non pelées, en dés de 2 cm
    450 g
  • du sel
  • de yaourt à la grecque
    125 g
  • de coriandre fraîche effeuillés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 485 kcal / 2018 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...