Moussaka de lentilles

Moussaka de lentilles

4.7 65 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • de lentilles rouges
    200 g
  • d'eau
    500 g
  • de parmesan en morceaux
    120 g
  • d'aubergines
    400 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • gousses d'ail
    3
  • poivron vert ou rouge, en morceaux (env. 150 g)
    1
  • de tomates en boîte avec le jus
    400 g
  • de vin rouge
    120 g
  • d'origan séché
    1 c. à soupe
  • de gingembre moulu
    1 c. à café
  • de sel
    1 - 2 c. à café
  • de poivre noir moulu
    ½ c. à café
  • de beurre et plus pour graisser le moule
    40 g
  • de lait
    500 g
  • de farine blanche
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 458 kcal / 1917 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...