Salade d'orge aux oranges, coriandre et amandes

Salade d'orge aux oranges, coriandre et amandes

4.6 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'amandes crues
    60 g
  • d'oignons coupés en 2
    80 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de jus d'orange, fraîchement pressé
    70 g
    70 g de jus d'orange sanguine, fraîchement pressé
  • de cannelle en poudre
    ¼ c. à café
  • de garam masala (mélange d'épices grillées)
    2 c. à café
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de poudre de curcuma séché
    1 c. à café
  • de sirop d'agave
    30 g
  • de vinaigre de vin blanc
    50 g
  • de canneberges déshydratées
    60 g
  • de feuilles de coriandre fraîche et un peu plus pour la finition
    15 g
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre noir moulu
    ½ c. à café
  • d'orge perlé
    250 g
  • d'eau
    1000 g
  • oranges pelées, en tranches (5 mm)
    3 - 4
    3 - 4 oranges sanguines, pelées, en tranches (5 mm)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 530.8 kcal / 2221 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 86.7 g
Błonnik 17.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1187.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...