Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mele speziate
- 4 mele adatte alla cottura (es. Renette, Bramley)
- 2 cucchiaini di zucchero vanigliato, fatto in casa
- 4 anici stellati
- 4 pizzichi di zenzero in polvere
- 4 chiodi di garofano
- 4 pizzichi di cannella in polvere
Brodo Thai
- 150 g di cipolla, a metà
- 20 - 30 g di radice fresca di zenzero, affettato sottilmente
- 1 peperoncino piccante fresco, senza semi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di gamberi crudi sgusciati, con le teste
- 1400 g di acqua
- 40 g di aceto di riso
- 30 g di salsa di pesce
- 2 chiodi di garofano
- 1 anice stellato
- 3 pizzichi di sale, + q.b.
- 3 pizzichi di pepe bianco macinato, + q.b.
- 80 g di spaghettini cinesi, tipo noodles
- 2 pizzichi di alga wakame, in fiocchi (opcjonalnie)
-
100
g di germogli di soia freschi
lub 100 g di germogli di fagioli freschi - 15 foglie di coriandolo, fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1242 kJ / 296 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brodetto romagnolo
50 dk
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 dk
Marinatura all'ananas
20 dk
Stufato caraibico con tortino di riso a vapore
9u. 15min
Zuppa di miso, frutti di mare al sake e contorno di riso
Brak ocen
Salsa bois boudran
10 Min
Manzo stufato con chipotle
1sa
Zuppa Thai piccante di pesce
40 dk
Brodetto ricco con crostoni
1sa
Salsa all'aglio per pesce e crostacei
15 Min
Paella
1h 50min