Brodo Thai di gamberi e mele speziate

Brodo Thai di gamberi e mele speziate

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Mele speziate
  • 4 mele adatte alla cottura (es. Renette, Bramley)
  • 2 cucchiaini di zucchero vanigliato, fatto in casa
  • 4 anici stellati
  • 4 pizzichi di zenzero in polvere
  • 4 chiodi di garofano
  • 4 pizzichi di cannella in polvere
Brodo Thai
  • 150 g di cipolla a metà
  • 20 - 30 g di radice fresca di zenzero affettato sottilmente
  • 1 peperoncino piccante fresco senza semi
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di gamberi crudi sgusciati con le teste
  • 1400 g di acqua
  • 40 g di aceto di riso
  • 30 g di salsa di pesce
  • 2 chiodi di garofano
  • 1 anice stellato
  • 3 pizzichi di sale + q.b.
  • 3 pizzichi di pepe bianco macinato + q.b.
  • 80 g di spaghettini cinesi, tipo noodles
  • 2 pizzichi di alga wakame, in fiocchi (opcjonalnie)
  • 100 g di germogli di soia freschi
    100 g di germogli di fagioli freschi
  • 15 foglie di coriandolo, fresche

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 296 kcal / 1242 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...