Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 arance, preferibilmente biologiche, la scorza (senza la parte bianca)
- 1000 g di anatra a pezzi e lasciata a bagno in acqua, sale e fettine di limone per 30 minuti
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 100 g di Cognac
- 80 g di succo di arancia
- 30 g di succo di limone
- 100 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- 1 arancia, preferibilmente biologica a fette
- 1 insalata valeriana, lavata ed asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo con patate
1u. 10min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1 godz. 30 min
Ossobuco alla milanese
1u. 10min
Risotto con fegatini di pollo
40 Min
Coniglio all'appetitosa
1u. 10min
Faraona ai funghi porcini
1u. 10min
Agnello in umido
1 Std. 20 Min
Stufato di vitello
1h
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Ossibuchi agli asparagi
1 godz. 30 min
Spezzatino di manzo alla catalana
2 godz.