Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 140 g farinha
- ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 70 g manteiga s/ sal fria, cortada em cubos, mais q.b. p/ untar
- 30 g açúcar em pó
- 2 gemas de ovo
- 1 c. sopa de leite
Recheio
- 200 g noz pecan
- 60 g açúcar mascavado escuro
- 60 g manteiga s/ sal
- 110 g xarope de ácer
- 2 ovos
- 2 - 3 c. sopa de doce de alperce
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
3h 30min
Barras de granola
1h 10 min
Goulash de borrego com pimento (Tas Kebab)
1h 10 min
Tarte vegana de maçã "zero waste"
1j
Enrolados de abóbora e canela
3h 20 min
Bijoux de amendoim e cereais
3 Std. 40 Min
Empadas de maçã
1j 20 menit
Tarte Tatin de pera
1j 30 menit
Bolo de abóbora assada e especiarias
1 Std. 40 Min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45 Min
Tarte de maçã
50 menit
Tarte de maçã e pêra
2j