Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água fria
- 200 g iogurte c/ 3,5% gordura frio
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de malte em pó p/ panificação
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- Cacau em pó q.b. p/ polvilhar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1167.3 kJ / 279 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 681.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pãezinhos de muesli
15h 30min
Pão branco
15 godz.
Mix para pão integral e pão
24h
Bijoux de trigo e centeio
15u. 20min
Pão pardo torcido
16hod.
Pão de lavrador
16 godz. 15 min
Pão de centeio e banha
16u. 10min
Pão de leitelho
18h
Massa-mãe em pó
24h
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Pão de mistura de centeio e ervas
14 Std. 30 Min