
Urządzenia i Akcesoria
Coroa de espelta
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
10 doses
Składniki
Massa fervida
-
leite125 g
-
farinha de espelta tipo 63025 g
Massa principal
-
leite frio245 g
-
farinha de espelta tipo 630500 g
-
sal1 c. chá de
-
fermento de padeiro fresco10 g
-
açúcar mascavado70 g
-
manteiga s/ sal fria cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar50 g
-
ovo p/ pincelar1
-
Amêndoa laminada q.b. p/ polvilhar
-
Pérolas de açúcar q.b. p/ polvilhar
Wartości odżywcze na 10 doses
Kalorie
2734.7 kcal /
11442.1 kJ
Białko
99.8 g
Tłuszcz
71.1 g
Węglowodany
460.6 g
Błonnik
58.9 g
Tłuszcz nasycony
37.2 g
Sód
2653.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Pão artesanal
43 Przepisy
Portugalia
Portugalia