Coroa de espelta

Coroa de espelta

4.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
10 doses

Składniki

Massa fervida
  • leite
    125 g
  • farinha de espelta tipo 630
    25 g
Massa principal
  • leite frio
    245 g
  • farinha de espelta tipo 630
    500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • fermento de padeiro fresco
    10 g
  • açúcar mascavado
    70 g
    70 g açúcar amarelo
  • manteiga s/ sal fria cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
    50 g
  • ovo p/ pincelar
    1
  • Amêndoa laminada q.b. p/ polvilhar
  • Pérolas de açúcar q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 10 doses

Kalorie 2734.7 kcal / 11442.1 kJ
Białko 99.8 g
Tłuszcz 71.1 g
Węglowodany 460.6 g
Błonnik 58.9 g
Tłuszcz nasycony 37.2 g
Sód 2653.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...