Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo parmesão
- 15 folhas de alecrim
- 210 g farinha tipo 55
- 200 g natas
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2135 kJ / 511 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50min
Crocantes de parmesão com tomilho e curgete
20min
Crackers de sementes
35min
Gressinos de tomate seco e sésamo
25min
Húmus de abóbora-manteiga e pimento
55min
Galete de alperce
45 min
Húmus
10min
Bolachas de parmesão com erva-doce e piripíri
1h 25min
Bolachas de tomate seco e alecrim
30min
Muffins de milho e salmão
25min
Bolachas salgadas de queijo e mostarda
1u.
Empadas de Castelo Branco
1h 40min