Carcaças de espelta

Carcaças de espelta

3.3 4 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 23 godz. 40 min
12 unidades

Składniki

Massa prévia
  • água morna
    50 g
  • farinha de espelta integral
    60 g
  • fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
    1 pedaço pequeno
Massa fervida
  • água
    150 g
  • farinha de espelta integral
    50 g
Massa principal
  • Azeite q.b. p/ untar
  • água mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
    260 g
  • mel
    10 g
  • farinha de espelta tipo 630
    400 g
  • psyllium husk (ver dica)
    3 - 4 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • sal grosso (opcjonalnie)
    1 c. sopa de
  • sementes de alcaravia (opcjonalnie)
    1 c. chá cheia de
  • Farinha de centeio q.b. p/ polvilhar
  • Água q.b. p/ borrifar

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidade

Sód 392.8 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 645.9 kJ / 154.4 kcal
Tłuszcz 1.1 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 32.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...