Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g água morna
- 60 g farinha de espelta integral
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
Massa fervida
- 150 g água
- 50 g farinha de espelta integral
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 260 g água, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
- 10 g mel
- 400 g farinha de espelta tipo 630
- 3 - 4 c. chá de psyllium husk (ver dica)
- 2 c. chá de sal
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. sopa de sal grosso (opcjonalnie)
- 1 c. chá cheia de sementes de alcaravia (opcjonalnie)
- Farinha de centeio q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ borrifar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 645.9 kJ / 154.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 392.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão branco
15 godz.
Pão de centeio e noz
1h 25min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Pão duplo de centeio e espelta
Keine Bewertungen
Pão de centeio e banha
16 godz. 10 min
Pão de espelta com sementes de abóbora
15h 45min
Pão de leitelho
18 Std.
Pão de mistura de centeio sem levedura
Keine Bewertungen
Pão Venezia
17h 10min
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min