Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa mãe de trigo)
- 50 g farinha tipo 65
- 50 g farinha de trigo integral
- 100 g água filtrada
Pão
- 220 g água
- 370 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farinha de centeio tipo 70
- 10 g sal
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 unidade
- Kalorie
- 3812 kJ / 912 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 190 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21h
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Massa-mãe de centeio
120h 20 min
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pães de girassol e linhaça
20h 10 min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Nu există evaluări
Pão branco
15h
Pão de leitelho
18óra
Massa-mãe em pó
24h
Broa de milho
2 Std. 20 Min
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Carcaças de espelta
23 Std. 40 Min