Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g massa-mãe de centeio
- 300 g farinha de centeio tipo 130
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1081 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 Std.
Massa-mãe de centeio
120 Std. 20 Min
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Massa-mãe
360h
Pão pardo torcido
16h
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Bijoux de amendoim e cereais
3 Std. 40 Min
Pão de iogurte
14 Std. 50 Min
Nuvem de espelta
16h 30min
Pão de centeio e banha
16 godz. 10 min
Pães de girassol e linhaça
20 Std. 10 Min
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min