Sopa de verduras variadas con pasta

Sopa de verduras variadas con pasta

4.4 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 raciones

Składniki

  • 200 - 240 g de pasta corta seca (tipo ditalini)
  • 160 g de cebolla en cuartos
  • 240 g de puerro en rodajas de 1-2 cm
  • 80 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
  • 600 g verduras variadas (por ej. patatas, zanahorias, calabacín, apio, tomate, hojas de acelga, judías blancas cocidas, calabaza), en trozos
  • 4 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
  • 2200 g de agua
  • 2 cucharadita de sal
  • 600 g verduras variadas (por ej. patatas, zanahorias, calabacín, apio, tomate, hojas de acelga, judías blancas cocidas, calabaza), en trozos
  • 10 - 12 hojas de albahaca fresca (opcjonalnie) troceadas a mano
  • queso parmesano rallado para espolvorear

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 296.5 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 396 kJ / 94 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...