Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spicy Rub
- 1800 g beef short ribs, bone in (8-10 cm)
- 2 tbsp dark brown sugar
- 2 tbsp chilli powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black peppercorns
- 1 ½ tsp onion powder
- ½ tsp granulated garlic
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp cayenne pepper
- 2 whole cloves
Sweet barbecue sauce
- 1 red onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 210 g tomato sauce
- 120 g dark brown sugar
- 60 g pineapple juice (see Tips)
- 60 g honey
- 1 tsp paprika
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- 1 ½ tsp Worcestershire sauce
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- 1200 g water
Polenta
- 150 g Gouda cheese, cubed (3 cm pieces)
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 900 g water
- 130 g polenta
- 1 tsp sea salt
- 70 g unsalted butter, cut into pieces
- spring onions/shallots, julienned, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6452.7 kJ / 1542.2 kcal
- Białko
- 51.8 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 129.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 60 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1583.4 mg
Alternatywne przepisy
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4sa 15 dk
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14h
Beef stock paste
3 Std.
Family chicken galette
1h 55min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 godz. 15 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 godz. 35 min
Poached eggs using blade cover
30min