Sweet and spicy beef short ribs with polenta

Sweet and spicy beef short ribs with polenta

4.1 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Spicy rub
  • beef short ribs bone in (8-10 cm)
    1800 g
  • dark brown sugar
    2 tbsp
  • chilli powder
    2 tbsp
  • paprika
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • black peppercorns
    1 tsp
  • onion powder
    1 ½ tsp
  • granulated garlic
    ½ tsp
  • dried thyme
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • cayenne pepper
    ¼ tsp
  • whole cloves
    2
Sweet barbecue sauce
  • red onion cut into quarters
    1
  • garlic clove
    1
  • tomato sauce
    210 g
  • dark brown sugar
    120 g
  • pineapple juice (see Tips)
    60 g
  • honey
    60 g
  • paprika
    1 tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • Worcestershire sauce
    1 ½ tsp
  • Dijon mustard
    1 ½ tsp
  • water
    1200 g
Polenta
  • Gouda cheese cubed (3 cm pieces)
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter
    20 g
  • water
    900 g
  • polenta
    130 g
  • sea salt
    1 tsp
  • unsalted butter cut into pieces
    70 g
  • spring onions/shallots julienned, to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1583.4 mg
Białko 51.8 g
Kalorie 6452.7 kJ / 1542.2 kcal
Tłuszcz 129.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 60 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...