Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de frambuesa
-
250
g de frambuesas frescas
lub 250 g de frambuesas congeladas (previamente descongeladas) - 400 g de leche
- 100 - 150 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla (en trozos)
- 15 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
Montaje y glaseado
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosquillas glaseadas
1h
Tarta Papá Noel
4 Std.
Bombas crujientes de crema
5h 30min
Salsa de caramelo
1h 30min
Relleno de café y whisky
5min
Cannoli al cacao con crema de café
1h
Berlinesas rellenas de crema
4h 20min
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo
3h 50min
Tarta a las tres leches
12h 45min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Crema pastelera (Espesar)
15min