Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)

Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)

2.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • Jerusalem artichokes scrubbed and cut into thirds (see Tips)
    500 g
  • whole garlic bulb skin on
    1
  • olive oil plus extra to drizzle
    3 tbsp
  • leek white part only, cut into pieces
    1
  • brown onion peeled and cut into halves
    1
  • cauliflower broken into florets
    500 g
  • fresh turmeric peeled and chopped (3 cm)
    1 piece
  • liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
    750 g
  • micro herbs to garnish
  • spring onion/shallot sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321.3 kcal / 1349.6 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 13.1 g
Błonnik 16.9 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 365.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...