Wersje kompatybilne
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes, scrubbed and cut into thirds (see Tips)
- 1 whole garlic bulb, skin on
- 3 tbsp olive oil, plus extra to drizzle
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 1 brown onion, peeled and cut into halves
- 500 g cauliflower, broken into florets
- 1 piece fresh turmeric, peeled and chopped (3 cm)
- 750 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- micro herbs, to garnish
- 1 spring onion/shallot, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1349.6 kJ / 321.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 16.9 g
- Sód
- 365.3 mg
Alternatywne przepisy
Zesty avocado with crab
10min
Celeriac and Apple Soup
55min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 Std. 15 Min
Miso kraut
168h 20min
Ratatouille
40min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min
Beetroot risotto
35min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 godz. 15 min
Tapenade
10min
Broccoli soup with sage oil
30 min