
Wersje kompatybilne
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes scrubbed and cut into thirds (see Tips)
- 1 whole garlic bulb skin on
- 3 tbsp olive oil plus extra to drizzle
- 1 leek white part only, cut into pieces
- 1 brown onion peeled and cut into halves
- 500 g cauliflower broken into florets
- 1 piece fresh turmeric peeled and chopped (3 cm)
- 750 g liquid chicken stock or bone broth (see Tips)
- micro herbs to garnish
- 1 spring onion/shallot sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 321.3 kcal / 1349.6 kJ
- Białko
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Błonnik
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Sód
- 365.3 mg