Wersje kompatybilne
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g unsalted butter, plus extra melted to grease
- 60 g plain flour, plus extra to dust
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces
- ¼ onion
- 3 whole cloves
- 450 g milk
- 1 pinch paprika
- 2 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g soft goat's cheese (see Tips)
- 5 eggs, separated
- 1 pinch cream of tartar
- boiling water, to cook
- 50 g soft goat's cheese, to top
- shaved Parmesan cheese, to top
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173.2 kJ / 280.4 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 316.3 mg
Alternatywne przepisy
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Pumpkin tahini smash
40 dk
Chinese egg noodles
1sa
Beef Rendang
1h 35min
Nasi Kerabu (Blue Pea Rice)
Brak ocen
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Café de Paris butter
25 Min
Lemon caper butter
10 Min
Pickled vegetables
745 Std.
Green onion flatbreads
55 Min
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1sa 30 dk