Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
Hazelnut meringue
-
hazelnuts roasted and skins removed100 g
-
egg whites4
-
caster sugar180 g
-
cream of tartar1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
pouring (whipping) cream (see Tip)300 g
-
fresh raspberries125 g
Caramel
-
hazelnuts, without skin toasted12
-
white sugar250 g
-
glucose syrup20 g
-
water1070 g
-
white vinegar50 g
-
icing sugar to dust
-
edible flowers to decorate
-
micro mint to decorate
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
56.6 mg
Białko
6 g
Kalorie
2571.7 kJ /
614.7 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Croquembouche with Orange Custard and Dark Chocolate
Ninguna valoración
Lemon Posset
2h 40min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Chocolate Sauce
10min
Baked Peaches with Meringue Topping
40min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Taramasalata
15min
Sweet Pastry Tartlets
1h 45min
Custard
15min
Vanilla Custard
15min
Hollandaise
15min