Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut meringue
- 100 g hazelnuts, roasted and skins removed
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g pouring (whipping) cream
- 125 g fresh raspberries
Caramel
- 12 hazelnuts, without skin, toasted
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate
- micro mint, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2571.7 kJ / 614.7 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 56.6 mg
Alternatywne przepisy
Banoffie pie
26h 30min
Lemon curd (TM6)
15 min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Panettone
34 Std. 25 Min
Pickled fruit
Brak ocen
Amaretto biscuits
30min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Chocolate berry baked Alaska
8h 20min
Baked blueberry and hazelnut cheesecake
27h
Perfect steak with sauce Bernaise
35 Min
Traditional Apple pie
1 Std. 30 Min
Traditional crème brûlée
25 Std.