Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 170 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Copertura
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g circa)
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1320 kJ / 315 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake al cioccolato
1h 10min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5sa
Chiffon cake ai frutti di bosco
1h 30min
Chiffon cake
4 Std.
Chiffon cake cappuccino
1h 10min
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1h 50min
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia
1h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min