Chiffon cake al limone

Chiffon cake al limone

4.7 147 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
15 fette

Składniki

Torta
  • 6 uova
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 300 g di farina tipo 00
  • 300 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di olio di semi di girasole
  • 170 g di acqua
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Copertura
  • 200 g di zucchero
  • 1 albume (35 g circa)
  • 10 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 5.1 g
Kalorie 1320 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...