Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 480 g di uova (circa 8 uova)
- 30 g di zucchero semolato fine
- 10 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina manitoba + q.b.
- 160 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 10 g di sale
Bagna
- 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 100 g di miele
- 400 g di zucchero semolato fino
- 1000 g di acqua
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 200 g di Rum bianco (vol. 70°C)
Terminare della preparazione
- 150 g di confettura di albicocche
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1102.1 kJ / 263.4 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 195.9 mg
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Arancini di riso
3h 5min
Struffoli
1h
Babà napoletano
2 Std. 40 Min
Struffoli
1h
Babà napoletano
3h
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Pastiera
15 godz.
Torta Babà napoletana
8h