Urządzenia i Akcesoria
Bignè con crema pasticcera
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
18 pezzi
Składniki
Pasta choux
-
150 g di acqua
-
80 g di burro a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
10 g zucchero
-
120 g di farina tipo 00
-
3 uova
Crema pasticcera
-
500 g di latte intero
-
5 tuorli
-
100 g zucchero
-
½ stecca di vaniglia i semini estratti
-
40 g di farina tipo 00
-
10 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
-
zucchero a velo a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
6.9 g
Kalorie
560.5 kJ /
133.9 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Piccole coccole
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Pan di Spagna
1 godz.
Pasta choux
2 godz.
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Cigni alla crema diplomatica
2 godz.
Tartellette con crema al limone
4 godz.
Krapfen con crema pasticcera
4 godz. 20 min
Crema diplomatica
30 min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 godz.
Bignè al cioccolato
3 godz.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min