Bignè con crema pasticcera

Bignè con crema pasticcera

4.9 239 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
18 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema pasticcera
  • 500 g di latte intero
  • 5 tuorli
  • 100 g zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 6.9 g
Kalorie 560.5 kJ / 133.9 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...