Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera
- 40 g di farina
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
- 200 g di ananas a fette in scatola a cubetti e il loro succo
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979.3 kJ / 234.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1h
Pasta frolla
1 Std. 10 Min
Colomba
9 Std.
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20min
Tronchetto al tiramisù
4h
Alberello di bignè con crema diplomatica
2 Std.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4h
Krapfen con crema pasticcera
4h 20min
Bignè con crema pasticcera
3h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min