Wersje kompatybilne
Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al cardamomo e zafferano
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 160 g di latte intero
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 40 g di zucchero
- 1 cucchiaino di semi di cardamomo
- 10 g di fogli di gelatina, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 200 g di yogurt greco bianco
Coulis di lamponi
- 250 g di lamponi
- 60 - 70 g di zucchero
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1069 kJ / 255.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 58 mg
Alternatywne przepisy
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30min
Chutney di mango
20 min
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5h 15 min
Mini éclair ai lamponi
3h
Lemon curd
20 min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3h
Mini pavlove
2j 30 menit
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3hod. 15min
Salsa alla vaniglia (crema inglese)
15min
Salsa olandese (TM6)
15min
Crema al Parmigiano Reggiano
10 min
Pavlova
2h 45 min