Wersje kompatybilne
Composta di pere, limoni e pistilli di zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di pere tipo Abate, sbucciate, senza torsolo e a fette
- 2 limoni, il succo
- 1 bustina di zafferano, preferibilmente in pistilli
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 163 kJ / 39 kcal
- Białko
- 0.15 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di mirtilli
55 Min
Confettura di pere e fiori di lavanda
1j 20 menit
Composta di pere e zenzero (a ridotto contenuto di zuccheri)
1j 20 menit
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20 min
Confettura di pesche ed amaretti
1j 30 menit
Confettura di frutta mista al vino rosso
1h 10 min
Confettura di pesche
1j 20 menit
Composta di prugne
45 Min
Confettura di prugne
45 Min
Confettura di cachi
55 Min
Confettura di uva
50 menit
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10 min