Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coulis di fichi
- 250 g di fichi, la polpa
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 40 g di zucchero
Gelato al Gorgonzola
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 250 g di latte intero
- 200 di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1459.7 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3h 30min
Mini capresi con gelée al pomodoro
1 godz. 30 min
Cremoso al caffè
5j 30 menit
Gelato allo zabaione
10u. 20min
Mousse al cioccolato fondente con panettone
3h 20min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 5 Min
Mousse al caramello salato
5j 30 menit
Semifreddo al caramello salato
11j
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10u. 20min
Gelato al Parmigiano reggiano
10ωρ. 40 λεπτ.
Trittico d'autore
2h
Gelato alla crema
10h 15min