Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi

Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Coulis di fichi
  • 250 g di fichi la polpa
  • 60 g di acqua
  • 1 cucchiaio di succo di limone
  • 40 g zucchero
Gelato al Gorgonzola
  • 250 g di Gorgonzola a pezzi
  • 250 g di latte intero
  • 200 di panna (min. 30% di grassi)
  • 30 g zucchero
  • 10 g di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10.5 g
Kalorie 1459.7 kJ / 348.8 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...