Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coulis di fichi
- 250 g di fichi, la polpa
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 40 g di zucchero
Gelato al Gorgonzola
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 250 g di latte intero
- 200 di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1459.7 kJ / 348.8 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10h 20min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3u. 30min
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min
Canapè di anguria con feta e noci
20min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20 min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10min
Mini cheesecake salate al basilico
3u. 30min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Gazpacho
15min