Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglese
- 300 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Pere al vino
- 750 g di vino rosso
-
100
g di vino Porto
lub 100 g di acqua - 250 g di acqua
- 350 g di zucchero
- 2 stecche di cannella
- 2 bacche di anice stellato
- 2 pezzi di scorza di arancia (1x3 cm circa)
- 4 pere Kaiser o coscia (circa 180 g l'una), sbucciate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2859.8 kJ / 683.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 134.1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 40.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel (TM6)
4h
Burro alla Maître d’Hotel
50min
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30min
Mini brioche al paté di petto d’anatra
22h 30min
Petto d'anatra sottovuoto con purè di carote arrostite
3h 45min
Piccole pavlove con mousse al caramello
3h
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Salsa Soubise
30min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5h
Polenta di Halloween
1 Std. 30 Min
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Salsa olandese (TM6)
15 Min