Scones al farro e crema allo yogurt greco con frutti di bosco

Scones al farro e crema allo yogurt greco con frutti di bosco

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

Crema allo yogurt greco
  • 300 g di yogurt greco bianco
  • 40 g di miele
Scones
  • 200 g di farina di farro
  • 50 g di fiocchi di avena
  • 50 g di zucchero di canna + q.b.
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
  • 50 - 60 g di burro morbido a pezzi
  • 150 g di yogurt greco bianco
  • 50 g di yogurt bianco
Terminare la preparazione
  • 200 g di frutti di bosco misti
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 60.6 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1101.6 kJ / 263.3 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...