Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di succo di arancia
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 250 g di cachi, la polpa a pezzi
- 20 g di vino passito
- 30 g di zucchero
Crema alla ricotta
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 200 g di yogurt greco, intero
- 40 g di zucchero
- granella di nocciole q.b. per guarnire
- 4 - 6 foglioline di menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli alla rapa rossa con burro e salvia
1h 30min
Banane baby con salsa caramello speziata
1h 50 min.
Biscotti salati di farro e zucca al profumo di timo
1 Std. 10 Min
Dolce all'ananas in vasetto al vapore
1h 5min
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2h
Petto d'anatra con salsa alle more e purè di sedano rapa
40min
Gelato veloce quark e frutta
5min
Tiramisù ricotta e mirtilli
5h 15 min
Tiramisù ai frutti esotici
5h 20 min.
Salsa al cren
120 Std. 10 Min
Risotto fiorito alla rapa rosa e noci con quenelle di ricotta ed erbe aromatiche
40min
Gelato ai cachi
15min