Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di castagne cotte e pelate
- 400 g di pere Williams sbucciate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 120 g di zucchero di canna
- 50 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2 mg
Alternatywne przepisy
Confettura di pere e fiori di lavanda
1h 20 min
Composta di pere e zenzero (a ridotto contenuto di zuccheri)
1h 20 min
Confettura di carote
1 godz. 5 min
Confettura di pesche ed amaretti
1h 30min
Composta di pere, vaniglia e zenzero
1h 20 min
Confettura di ananas e zenzero
40min
Confettura di cachi
55min
Crema di marroni
1h 10min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1h 20 min
Confettura di kiwi
50min
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10min
Coppette di crema pasticcera alle castagne
30min