Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g de poivrons rouges, détaillés en dés
- 3 c. à café de graines de cumin
- 500 g de viande hachée
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de vin blanc sec
- 300 g de sauce tomate
- 600 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 60 g de raisins secs
- 60 g d'olives vertes farcies aux poivrons
- 30 g de câpres au vinaigre égouttées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434.8 kJ / 341.7 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 267.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50 menit
Chakchouka aux merguez et pois chiches
35 Min
Emincé de bœuf à la mexicaine
30 min
Chili con carne
30 min
Cassoulet mexicain
35 Min
Nouilles au curry et porc
50 menit
Galinhada (ragoût brésilien de poulet)
45 Min
Poulet à l'algérienne
40 min
Githeri (ragoût de maïs, haricots rouges et crevettes)
50 menit
Cari poulet
45 Min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2j
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 min