Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 1 courge spaghetti
- 150 g de lardons fumés
- 60 g d'emmental, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 200 g de crème fraîche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1158.8 kJ / 279.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 441.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgettes carbonara
35 Min
Courge spaghetti, poireau et champignons
1 Std. 40 Min
Risotto au chou-fleur
45 Min
Gratin de courge spaghetti à la merguez
1 godz. 35 min
Risotto au potimarron
1 Std.
Croziflette
1 Std. 25 Min
Courge spaghetti sauce chorizo
1 Std. 20 Min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 Min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Purée aux trois racines
45 Min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 Std.