![Courge spaghetti façon carbonara Courge spaghetti façon carbonara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/432CA7C1-5FBA-414C-AF7D-BEECA4CCE127/Derivates/94a81055-e2d8-4318-b99a-8b70b4275aaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 1 courge spaghetti
- 150 g de lardons fumés
- 60 g d'emmental, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 200 g de crème fraîche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1158.8 kJ / 279.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 441.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croziflette
1h 25 min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Purée aux trois racines
45min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Risotto au potimarron
1h
Purée panais potiron
45min
Courge spaghetti, poireau et champignons
1h 40min
Courge spaghetti sauce chorizo
1h 20min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Gratin de courge spaghetti à la merguez
1 godz. 35 min
Pâtisson farci
1h 20min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h