Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de almendras crudas sin piel
- 1 cucharadita de sal marina
- 2 cucharadas de hojas de perejil fresco
- 1 cucharada de tomillo fresco (opcjonalnie)
-
115
g de manteca fría en trozos
lub 100 g de aceite de coco fría en trozos - 90 g de harina de coco
Relleno
- 450 g de puerros en trozos
- 50 g de manteca en trozos
- 500 g suprema de pollo, sin piel en trozos (2 cm)
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 20 g de harina de coco
- 130 g de agua
- 60 g de crema
-
1
cucharada de concentrado casero de caldo de pollo
lub 1 cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón y queso con masa licuada
40min
Tarta soufflé de espinaca
1h
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1h
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55min
Terrina de brócoli, espinaca y queso
1h
Peceto al vapor con salsa de tomate
2h
Pollo especiado
45min
Bondiola con cremoso de batata
1h 20 min
Budín de naranja
1h
Salsa criolla
5 min
Chipa
30min