Tartelette vanille-framboise
TM6 TM5 TM31

Tartelette vanille-framboise

3.5 (17 ocen)

Składniki

La pâte

  • 40 g de sucre en poudre
  • 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
  • 100 g de farine, et un peu pour les moules
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 pincée de sel
  • 1 gousse de vanille, les graines seulement
  • 200 g de mascarpone, très froid
  • 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
  • 250 g de framboises

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1739.7 kJ / 416.8 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
24.2 g
Tłuszcz
33.3 g
Tłuszcz nasycony
20.8 g
Błonnik
3.3 g
Sód
89.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy