Tartelette vanille-framboise

Tartelette vanille-framboise

3.9 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • 40 g de sucre en poudre
  • 50 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour les moules
  • 100 g de farine de blé et un peu pour les moules
  • 1 pincée de sel
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 gousse de vanille les graines seulement
  • 200 g de mascarpone très froid
  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 250 g de framboises

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 416.8 kcal / 1739.7 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 20.8 g
Sód 89.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...