Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake à la vanille
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille, fendue et égrainée
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique
Le cake au chocolat
- 150 g de beurre, et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 250 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 60 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2881.9 kJ / 689.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 510.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15 min
Petits biscuits lapins
2u. 40min
Muffins au chocolat
35 Min
Cake au chocolat
1h 25min
Grand donut chocolat et vanille
30min
Zebra cake
55min
Brioches ourson
10 Std.
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min
Napolitain
1h 40min
Marbré express au chocolat
45min
Gâteau marbré
2h
Cake fondant au chocolat
35 Min