
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g truskawek, świeżych
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g Aperolu®
- 250 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 626 kcal / 2654 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Węglowodany
- 143 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1 godz.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min