![Marmolada truskawkowa z Aperolem® Marmolada truskawkowa z Aperolem®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8555CA21-A2C0-4310-B062-6F1FEE29E379/Derivates/9C801AE6-3442-427C-A8F7-E2F2B6CC8ED2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g truskawek, świeżych
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g Aperolu®
- 250 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2654 kJ / 626 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 143 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem malinowy
40 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 Min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Powidła wiśniowe
1h 55 min