Urządzenia i Akcesoria
Dżem z jabłek i kiwi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 słoiki
Składniki
-
580 g kiwi pokrojonych na kawałki
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g cukru żelującego 2:11000 g cukru żelującego 1:1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
7.9 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
4619.4 kJ /
1104.1 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
284.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marmolada z całych jabłek
3 godz.
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z winogron
30 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min