
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 580 g kiwi pokrojonych na kawałki
- 400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000
g cukru żelującego 1:1
lub 500 g cukru żelującego 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1104.1 kcal / 4619.4 kJ
- Białko
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Węglowodany
- 284.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 7.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 Min
Dżem z winogron
30 Min
Dżem z owoców leśnych
40 Min
Dżem z czarnej porzeczki
35 Min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 Std. 30 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 Std. 15 Min
Dżem z jabłek i winogron
45 Min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min