Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 4 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 600 g de sepia en trozos
- 2 cucharaditas de pimentón dulce
- 50 g de vinagre
- 1 pellizco de sal
- 3 hojas de laurel secas
- 1400 g de patatas chascadas
- 350 g de agua
- 1 lata de anchoas en aceite troceadas
- 2 huevos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1795.2 kJ / 429.5 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con calamares
40 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Guiso de sepia con patatas
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 godz. 10 min
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Calamares encebollados
1h
Arroz con conejo
1h 15min
Arroz con rape y gambas
30 min
Fideuá de marisco del senyoret
1 godz. 10 min
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz con sepia y cigalas
1h
Arroz a banda
1h