Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almejas frescas
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) (aclarados y escurridos)
- 250 g de caldo de pescado
- 1 hoja de laurel seca
- ½ pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1387 kJ / 331 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1280.9 mg
Alternatywne przepisy
Alubias con bacalao
30 min
Alubias con gambas
20 min
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Fabes con pulpo
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Patatas con chirlas
30 min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45 min
Marmitako de pulpo
40 min
Fabes con almejas
30 min
Arroz con rape y gambas
30 min