Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de aceite de oliva virgen extra
- 35 g de pimiento verde
- 50 g de cebolla
- 35 g de tomate triturado en conserva
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de pulpa de pimiento choricero
- 300 g de patata en trozos (3 x 3 cm)
- 150 g de agua
- 1 pellizco de sal
-
100 - 120
g de bonito fresco en tacos (3 x 3 cm)
lub 100 - 120 g de atún fresco en tacos (3 x 3 cm) - perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1111 kJ / 266 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa verde
30 min
Bonito encebollado (Cantabria)
1hod. 10min
Bacalao fresco con ajada
30 min
Porrusalda con bacalao
40 min
Tortilla de bacalao y puerros
30 min
Marmitako de caballa
50min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30 min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao Club Ranero
1hod.
Fabes con almejas
30 min
Marmitako
40 min
Alubias con gambas
20 min