Bacalao con salsa de almendras

Bacalao con salsa de almendras

4.2 212 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 2 - 3 ramitas perejil fresco (solo las hojas)
  • 30 g de almendras crudas sin piel
  • 30 g de aceite de oliva
  • 30 g de vino blanco
  • 100 g de agua
  • 2 - 3 pellizcos de hebras de azafrán
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 hoja de laurel seca
  • 6 lomos de bacalao fresco (aprox. 180-200 g c/u)
  • 30 g de pan frito
  • 1 cucharada de almendras laminadas tostadas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 25.02 g
Kalorie 894 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 9.95 g
Błonnik 1.56 g
Węglowodany 6.03 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...