Espagueti con pan, anchoas y aceite de cayena

Espagueti con pan, anchoas y aceite de cayena

3.7 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 100 g de queso parmesano en cubos
  • 4 - 5 ramitas de perejil sólo las hojas y parte del tallo, reserve unas hojas para decorar
  • 2 - 3 dientes de ajo pelados
  • 2 - 3 pizcas de pimienta de cayena molida
  • 80 g de aceite de oliva extra virgen
  • 150 g de pan molido
  • 5 - 6 filetes de anchoa en aceite escurridos
  • 1200 g de agua
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 350 g de espagueti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 895 mg
Białko 23 g
Kalorie 3106 kJ / 742 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 89 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...