Ensalada siciliana

4.8 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones

Składniki

  • 200 g de cebolla morada en gajos (1 cm)
  • 40 g de vinagre de vino tinto
  • 50 g de aceite de oliva extra virgen
  • ½ diente de ajo pelado
  • 40 g de jugo de limón recién exprimido
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • 1 pizca de pimienta blanca molida o al gusto
    1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
  • 10 g de hojas de perejil fresco
  • 300 g de agua
  • ½ cdita de sal
  • 2 limones amarillos en rodajas (2-3 mm)
  • 500 g de camarones medianos crudos pelados, desvenados y sin cabeza
  • 200 g de bulbo de hinojo en rebanadas (1-2 mm)
  • 400 g de jitomates cherry en mitades

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 153 mg
Białko 19 g
Kalorie 866 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...