Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla morada, en gajos (1 cm)
- 40 g de vinagre de vino tinto
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- ½ diente de ajo, pelado
- 40 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ cdita de sal, o al gusto
-
1
pizca de pimienta blanca molida, o al gusto
lub 1 pizca de pimienta negra molida, o al gusto - 300 g de agua
- 500 g de camarones medianos crudos, pelados, desvenados y sin cabeza
- ½ cdita de sal
- 2 limones amarillos, en rodajas (2-3 mm)
- 200 g de bulbo de hinojo, en rebanadas (1-2 mm)
- 400 g de jitomates cherry, en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 866 kJ / 206 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 153 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30 min
Keppe charola
1h 40 min
Filete de res con dos salsas
40 Min
Arrachera al café con salsa de alcaparras
30 min
Robalo al mojo de ajo
1h 20 min
Filete a la pimienta
20 min
Pescado al horno con cúrcuma y salsa de tomate
30 min
Camarones entomatados (Sonora) TM6
25 min
Balotina de pollo en salsa de pimiento rojo Al vacío
2 Std. 10 Min
Cazuelitas de pepino con atún
20 min
Tacos de lechuga con pollo
30 min
Bisque de langosta
45 min